5 Mayıs 2010 Çarşamba

YENİ AUDİ A8 GELDİ

audi teknolojiyle lüks sınıfının  modeli  arasında yer alan  audi a8
*Audi’yi üst sınıfta temsil eden amiral gemisi A8, yenilenen üçüncü nesliyle ülkemizde Türkiye’de satışa sunuldu.

 4.2 lt’lik benzinli ve dizel V8 motor seçenekleriyle satışa sunulan aracın başlangıç fiyatı 350 HP gücündeki dizel versiyonda 182.453 Euro iken, 372 HP gücündeki benzinli versiyonun başlangıç fiyatı 185.453 Euro olarak belirlenmiş.

*Keskin geometrik çizgilerin bolca kullanıldığı yeni A8 selefine göre büyüyüp ağırlaşırken, markanın sportif orta sınıf modeli A4’ü hatırlatan çizgilere yer verilmesi dev sedanın olduğundan daha kompakt ve dinamik görünmesini sağlıyor.

*5137 mm’lik uzunluğuyla sınıfının en büyükleri arasında yer alan araçta 4 tekerlekten çekiş sistemi her iki motor seçeneğinde de standart olarak sunuluyor.

* LED’li gündüz farlarına sahip çift xenon farların standart olarak sunulduğu araçta tam LED farlar ise opsiyon listesinde yer alıyorlar. 800 Nm’lik heybetli tork değeriyle dikkat çeken dizel versiyon 5.5 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasıyla spor otomobillere kafa tutarken, 7.6 lt/100 km’lik ortalama tüketim değeriyle ise neredeyse kompakt sınıf değerleri sunuyor.

* Türkiye’de normal dingil mesafeli versiyonuyla satışa sunulan Audi A8’in 13 cm uzatılmış versiyonu olan A8 L W12 ise dünyaya ilk kez Pekin Otomobil Fuarı’nda merhaba diyor.

* 500 HP gücünde 6.3 lt’lik W12 motorun görev yaptığı araç özel ön ızgarasıyla farklılaşırken, üstün Audi’nin en can alıcı detayı şüphesiz, uçakların business sınıfını hatırlatan ayak uzatma bölümlü arka koltukları olacak.*