30 Nisan 2010 Cuma

küçük suzuki ülkemiz de türkiyede


küçüçük suzuki  minik  türkiye pazarına yeniden girdi ve satışa sunulmaya başladı.
suzuki alto  2006 dan bu yana ara veren suzuki  tekrar  satışa başladı
23.250 tl den  başlayan  parayla  satışa girdi  yeni ürünü ile başladı.

türkiye pazarında 4X4 veya küçük modelleriyle   bilinen  japon  firması olan suzuki  japon üretiçisi suzuki ,ürün gamındaki  küçük ve ekonomik  modeli olan  ALTO  da dahil oldu.

3.5 metrelik olan alto türkiyede tüketilen en kısa 5 kapılı otomobil lerinden biri  yuvarlak farlarına   ve büyük hava girişli  arka kısmında bagaj  kapagı ve  üçgen  stop larıyla  dikatı üzerine cekiyor.

Peugeot 107 ve Citroen C1’de olduğu gibi arka kapılarında kelebek camların kullanıldığı araçta 1.0 lt’lik benzinli bir güç ünitesi görev yapıyor.

 3 silindirli motor 67 HP güç üretirken, 5 ileri manuel şanzımanlı versiyonun ortalama yakıt tüketimi 4.4 lt/100 km iken bu değer Suzuki Alto’yu Türkiye pazarında satılan en düşük ortalama yakıt tüketimine sahip benzinli model yapıyor.

Manuel şanzımanla 155 km/s maksimum hıza ulaşan Suzuki Alto’da aynı zamanda 4 kademeli otomatik şanzıman seçeneği de mevcut.

Tek donanım paketiyle ithal edilen araçta ABS, ön ve yan havayastıkları, immobilizer, elektrikli ön camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, manuel klima ve hidrolik direksiyon standart olarak sunuluyor.