22 Ocak 2009 Perşembe

BMW X5 10 yaşında



Alman otomobil üreticisi BMW'nin SUV modeli X5, 10. yaş gününü kutladı. İlk olarak 1999 yılında Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtımı yapılan X5, o tarihten bu yana dünya genelinde yaklaşık 845.000 adet satıldı. 2006 yılında ikinci jenerasyonuna kavuşan X5, BMW'nin tanımıyla SAV "Sports Activity Vehicle" segmentinde yer alıyor.
Bir BMW Sedan otomobilin sürüş dinamikleri ile bir Crossover'ın arazideki dinamik yapısını aynı anda sunabilen X5, dayanıklılık ve performansıyla göz dolduruyor. Şu anda satışta bulunan X5'in ürün gamında V8 ile altı silindirli benzinli motorların yanı sıra yüksek performanslı dizel motor seçenekleri bulunuyor. Motor konusunda her geçen gün ilerleme kaydeden BMW, yeni nesil X5 xDrive30i versiyonunda ilk nesilden 35 HP daha fazla güç üretecek ve yakıt tüketimi de yüzde 12 düşük olacak.
X5, bağımsız süspansiyonlar, stabilite kontrolü, yokuşta iniş kontrolü ve otomatik diferansiyel freni gibi üzerinde barındırdığı sürüş donanımları sayesinde zorlu arazi koşullarında bile oldukça başarılı bir model. X5’in güvenlik konusundaki başarısı ise, BMW'nin bu alandaki tecrübesi ile kanıtlanmış vaziyette.
10. yaşını kutlayan BMW X5'in üçüncü nesli hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Bazı söylentilere göre 2009 yılı sonunda yeni nesil X5 tanıtılacak ve X5 M versiyonunda 430 hp gücündeki 4.4 litrelik V8 motor görev yapacak.